lørdag 16. mars 2019

Fylt paprika

En god og enkel kosemiddag er fylt paprika, en favoritt for husets yngste, selv om han hevder at han ikke er så glad i paprika!

Fres opp 2-3 hakkede vårløk, hakk deretter opp en liten panne med champignon og stek med pepper og sojasaus. Stek så en pakke (400g) karbonadedeig i panna. Fyll oppi en liten boks mais, vårløken og soppen i panna. Smak til med salt og pepper og kanskje noe urtekrydder etter ønske. Tilsett litt revet ost sammen med det andre i panna.

Mens dette står og surrer litt for seg selv, klargjør 4 paprika. Velg slike som har gode "bein" å stå på og som klarer å stå noenlunde plant på bordet uten å velte. Skjær ut "topplokket" med en kniv, og bruk en skje til å skrape ut alt uønsket innhold inne i paprikaen. Prøv å unngå at det går hull på den.

Sett stekeovnen på 180-200 grader. Sett paprikaene i en ildfastform, og begynn å fyll dem med innholdet fra panna. Når det er fullt fordeler du en pakke (ca 3dl) fløte på paprikaene og fyller i. (Hvis noen av dem lekker kan du prøve å stoppe hullet med deler av en sopp e.l. slik at fløten holder seg på plass).

På toppen fyller du på et lag med revet ost.
Sett ildfastformen i stekeovnen i 45-60 minutter, til osten oppå er gyllenbrun, paprikaene begynner å mykne, og fløten inni har tyknet. Juster varmen på stekeovnen etter behov.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar