søndag 17. mars 2019

Kylling-quesadilla

Vi fikk smaken på quesadilla mens vi bodde i California, og det er alltid en populær rett å få på bordet. Enkelt å forberede i forkant også hvis man er opptatt når man egentlig burde laget mat.

Start med å skjære kylling-kjøtt i små biter. Jeg brukte her 600g kyllinglår-filet. Dette stekes så i panna med taco-krydder. Hell i 1-2 små bokser med mais og rør inn med kjøtt og krydder. Når alt er ferdig stekt, skru av plata, og flat ut alt som ligger i panna og del inn i 8 like store deler.

Ta frem 8 store tortillas ("lefser") og legg klar en og en på ei fjøl eller fat. Nå trenger du ca. 1 boks med creme fraiche. Smør creme fraiche over tortillaen, og strø litt revet ost over på den ene halvdelen. Dryss over den ene 1/8 av innholdet fra panna, dryss litt revet ost til på toppen, og brett den ene halvdelen over.

Det er nå osten (når den smelter) som skal bli limet som holder tortillaen sammen. Legg den ferdige quesadillaen på et fat og lag neste. Forsøk å fordel ut fyll, ost og creme fraiche slik at det kommer ca. like mye på hver tortilla og slik at du ikke går tom før du er ferdig.

De ferdige quesadillaene kan nå settes i kjøleskapet for sluttføring på et annet tidspunkt hvis det er ønskelig.
Stekes i ovn i ca.10min på 200 grader - til osten har smelta, og tortillaene viser tegn til å bli gyllen i kantene. Du kan med fordel trykke dem litt sammen på vei inn i ovnen. Ikke stek for mye  de skal ikke bli sprø.

Serveres varm, med guacamole (da trenger du guacamole-krydder og 2 avocado), rømme og/eller salsa.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar