lørdag 11. november 2017

Kylling med appelsinsaus

Etter et tidligere mislykket forsøk på å få til god appelsinsaus var jeg oppsatt på å få det til. Oppskrift på kylling og saus fant jeg på godt.no og den var så god at jeg nesten ikke har endret noe annet enn å legge til tilbehør. Jeg fikk klar beskjed av guttungen at "dette må du legge på bloggen"!


Først blandet jeg sammen 1ss risedikk, 2ss soyasaus, og litt hvitløkspepper i en bolle, og satte inn alle kyllingbitene (lårstykker med skinn) godt med smak - disse fikk stå i en times tid. I ettertid synes jeg det var hårfint lite salt, så kanskje tilsette bittelitt salt.


Jeg serverte kokte poteter til, de trengte ikke noen smakstilsetning, veldig godt å knuse dem i saus på tallerkenen. Så jeg startet med å skrelle potetene og sette dem til koking. Jeg satte på stekeovnen på 200 grader.
Jeg valgte meg ut noen rotgrønnsaker - kappet opp gulrøtter, persillerot, løk og sylteagurk i passelig store biter som jeg helte i en ildfastform. Litt av laken til sylteagurken fulgte etter. Denne fikk stå i stekeovnen i 20-25 minutter.


Videre varmet jeg opp en panne med litt olje i og la kyllingbitene nedi med skinnsiden ned. Medium sterk varme, de kan ligge i ca. 10 minutter. Snu så kjøttstykkene og la dem ligge ca.3 minutter på den andre siden også.


Imens blandet jeg 3dl (ferskpresset) appelsinjuice, 4ss honning, 1ss chilisaus (jeg brukte ABC Chili sauce Sambal Asli), 2ss soyasaus, 3 fedd hvitløk (finhakket) og 1ss sitronsaft i en gryte: Siden jeg ikke hadde flytende honning måtte jeg varme opp den så den blandet seg med resten.
Når kjøttet er stekt på begge sider helles sausen oppi panna og fortsetter å kokes inn.


Nå er det på tide å kappe opp noen vårløk i større eller mindre biter, og frese dem kjapt i litt olje. Skrell 2 appelsiner og skjær dem i tynne skiver. Finhakk en del persille.
Når sausen har kokt inn passelig helles vårløk, appelsiner i panna, og persillen drysses på toppen.
Klart til servering!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar