Enkel blåbærdessert:
Bland 3 egg og 3ss sukker i en bolle og pisk det til en stiv og fin eggedosis. Vend inn 3ss seterrømme. Bland forsiktig i 450g blåbær. Hell blandingen i en form.Har du en flammekaster kan du varme toppen så den blir lett gyllen. Server.
Blåbærpai:
Sett smør på benken noen timer i forkant så det er mykt. Sett stekeovnen på 180 grader.Bland 150g hvetemel, 100g smør (ikke smeltet, bare mykt), 50g melis og 1 egg, i en bolle til en god deig. La den avkjøle seg i ca. 30min. Kjevle fungerer dårlig på min deig, men trykk flat deigen og plasser den i bunnen av en paiform.
Stek paibunnen i ovnen i 10-12 minutter, til den har gyllen farge.
Bland 100-120g nøytral kremost, 4ss rømme, 2ss honning, 1ss sitronsaft, 2ss sukker i en bolle og pisk det stivt (med mixmaster, kjøkkenmaskin etc). Spre den ferdige blandingen utover den avkjølte paibunnen.
Spre 400-500g blåbær på toppen av paien.
Server
Blåbær brulèe
Start med å skru på stekeovnen på 150 grader.
Kok opp 4dl kremfløte og en 1/2 vaniljestang (delt i to på langs), ev. 1,5-2ts vanilje-essens.
Visp så sammen 3 eggeplommer og et helt egg med 75g sukker. Gi fløtemelken et nytt oppkok, og bland inn egge-sukker-blandingen i fløten mens du visper.
Tøm 2-3dl blåbær i ildfaste porsjonsformer eller en serveringsform. Kok opp vann. Formene med bruléen settes i et større kar, som fylles med kokende vann slik at bruléen kan stå i vannbad i ovnen. Stekes i ovnen i ca.40min så kremen såvidt blir stiv.
Kan pyntes med litt krem og/eller noen blader sitronmelisse.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar