søndag 20. august 2017

Gourmet ostesmørbrød

Denne oppskriften har jeg lånt fra Gladkokken med kun bittesmå forandringer.


Start med å skru på stekeovnen på 200 grader. Skjær 2 skiver (land)brød som stekes i smør i en stekepanne, la smøret trekke inn og stek til de er lett gylne. De skal ikke snus.
På den siden som ikke er stekt smøres et tynt lag dijon-sennep, og strø litt cayenne-pepper på.


Nå skal det lages bechamel-saus: Ta en liten gryte og ha i 2ss smør som smeltes, og bland i 2ss hvetemel. Rør godt sammen, og spe med 2-3dl melk mens det småkoker. Smak til med muskatnøtt, salt og pepper.
Sausen smøres på den ustekte siden av brødskivene oppå sennepen. Oppå legges et par lag med skinke, og et par lag med en god ost (ridder-ost, gruyere, jarlsberg etc). På toppen klattet jeg enda litt mer av sausen, og strør på litt lett med krydder - her har jeg brukt cayenne-pepper.


Smørbrødene settes i ovnen i 5-10min, til osten har smeltet.


Speilegg er valgfritt på toppen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar