fredag 23. mai 2014

Enkel potetsalat / baconsnacks

Enkel potetsalat / baconsnacks

Potetsalat fra butikken er jeg igrunnen ikke så glad i - det smaker bedre når man lager den selv. Det kryr av oppskrifter "der ute". Jeg var igrunnen på jakt etter en jeg har brukt før, men jeg fant ikke den. Jeg fant derimot et antall andre på "foreldreportalen.no", så min variant er sterkt inspirert av det jeg kom over der.

Først kokte jeg poteter, var vel ca.12 mellomstore og lot dem få avkjøle seg. Deretter blandet jeg i en skål 3dl lettrømme, og 1dl+ med majones. Et par spiseskjeer med sylteagurklake forsvant og oppi. Nå finhakket jeg 5-6 skiver med sylteagurk og en stengel med vårløk og puttet oppi. In retrospect så ville jeg nok ha hatt mer sylteagurk og vårløk oppi. En del gressløk gjør seg og godt oppi. Bland godt. Voila.

--
For litt ekstra kos, f.ex. til forrett, hva med litt baconsnacks. Ta spiseskje-fuller med potetsalat og legg i baconskiver og rull sammen. Det er en STOR fordel å ha ganske brede baconskiver, det blir fort mye søl hvis de er for tynne. Det er og en kjempefordel om man slipper å flytte mer på dem etter at de er rullet sammen, så legg dem rett oppi en ildfastform e.l. og sett dem i ovnen eller grillen. Stek til bacon'en begynner å vise tegn på å være stekt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar