lørdag 13. januar 2024

Pasta Carbonara


Carbonara er like enkelt å lage som det er godt å spise! En favoritt i heimen. 

Det er også en veldig fleksibel rett - tilpasses etter ønske. Hvis du vil ha salat til er det lurt å lage denne først siden det ikke er særlig dødtid underveis.

Italienerne vil vel ofte ha pastaen uten forstyrrende elementer, men jeg liker å ha både kjøtt og grønnsaker i pastaen. Standarden er bacon-terninger men putt hva du nå har i en stekepanne og stek det. Fyll på med noe grønnsaker - jeg liker å putte sopp og/eller mais sammen med. Litt ekstra stekefett er bare et pluss. 

Hvis du vil ha hvitløksbrød til er dette et godt tidspunkt å putte dem i ovnen. Parallelt kokes pasta - velg det du liker best. Selv foretrekker jeg fersk tagliatelle (blander gjerne fin og grov type), men vanlig spaghetti fungerer også strøkent. Følg kokeanvisning på pakken, typisk 4-7 minutter koketid. Husk å ha noe salt i vannet.

Mens det koker, rasp opp en del parmesan-ost i en bolle. Jeg bruker gjerne mer ost enn de fleste oppskrifter sier, men det styres av smak og behag. Så blandes matfløte i osteblandingen - fyll på nok til at det blir sausete (ca. en pakke for 2-3pers). Kan også bruke litt av kokevannet til pastaen å spe med. Tilsett salt og pepper. Når pastaen er ferdigkokt bruker du et dørslag til å fjerne vannet, og tøm det tilbake i gryta. Ha i et rått egg (0,5-1 egg per person) direkte i pastaen og rør rundt slik at den kokevarme pastaen "koker" egget mens du blander det inn. Tøm deretter inn alt som er i stekepanna (kjøtt/grønnsaker/stekefett) og hell parmesan/fløte-blandingen over. Bland godt. Server, sammen med eventuelt hvitløksbrød/salat. Strø gjerne ekstra parmesan /kvern fersk pepper /pynt med urter som timian eller persille på toppen etter servering for bedre presentasjon.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar